september 22

Pecha Kucha

img_5393Gisteren stond ik op het podium van de Pecha Kucha night in Veenendaal. PechaKucha is Japans voor ‘geroezemoes’, een wereldwijd fenomeen dat tot nu toe alleen nog in een aantal grote steden in Nederland georganiseerd wordt. Het is een verbazingwekkend platform voor welk creatief persoon dan ook (ontwerpers, architecten, kunstenaars, wetenschappers, dromers, politici, critici, studenten, etc.) om hun idee te presenteren in een standaard format van 20 plaatjes, die ieder 20 seconden blijven staan.
Het is de plek om je werk, mode, kunst, ontwerp, gemaakte project of welk goed idee dan ook te presenteren dat de geest  en creatieve ziel inspireert van zowel degene die de avond organiseren als de bezoekers die het ervaren. Het overstijgt en verbindt daarmee de kleine onzichtbare  creatieve netwerken.

Het ‘geroezemoes’ dat ontstaat na deze presentaties is uiting van de onderlinge ontmoeting tussen de sprekers en luisteraars die een aanzet vormt tot verdere creatieve ontwikkeling en samenwerking van de diverse partijen. Dit komt de Veenendaalse gemeenschap ten goede.

Ik was de eerste spreker die avond en ik noemde mijn speech rollend genieten. Hoe je ondanks een pijnlijke ziekte en een rolstoel toch positief kan blijven en blijft genieten van het leven. Binnenkort komen de professionele opnames van de night beschikbaar. Vanuit het publiek filmde mijn vrouw en hieronder een kleine preview van mijn speech.

 Copyright 2018. All rights reserved.

Posted 22 september 2016 by PaulJansen72 in category "Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *