augustus 26

Waanzin

Taalpuristen en streng gelovigen kunnen deze blogpost beter maar niet lezen. Ik ga stijlfouten maken, grammaticaal incompetent zijn en vloeken als een ketter. Het zij zo. Dit komt rechtstreeks uit mijn hart en aangezien ik niet gelovig ben in welke God dan ook en geen taalfetish heb kan ik maar beter nu al een disclaimer geven.

Aah, je bent er nog! Fijn. Daar gaan we. Jullie hebben tijden niets van me gehoord. Tijdens deze radiostilte ben ik flink achteruit gegaan. Ik heb steeds meer pijn op plaatsen waarvan ik niet eens wist dat je er überhaupt gevoel hebt. Mijn beide benen zijn in 3 delen verdeeld. De voeten hangen continu in een bak met kokende olie. Mijn onderbenen staan strak van de derdegraads verbrandingen en op mijn bovenbeen lopen vervelende beesten die de hele dag bijten. Nieuw is dat mijn armen en handen meedoen. Ook daar dolksteken en strakke huid gevoel. Niet continu maar fel onverwachts.

Ik kan mijn benen niet meer rustig houden wanneee ik wil slapen. Ze gaan fel alle kanten op, het zijn spasmes. Pijnlijk en fel. Niet elke dag maar totaal willekeurig. De benen zijn niet meer enorm opwindend om tr zien. Ik verlies alle haren. De voeten zien er glazig en rood uit. Veel vlekken op de voet en idioot veel wonden! Elke ochtend word ik wakker met nieuwe strepen bloed als afdruk van een  artistiek stuk been.

Ik ben het godver zo zat! Die Godverdomde (Ik heb je gewaarschuwd ?) intense klote pijn. Waarom zo fel? Wat is het nut eigenlijk van deze kutziekte? Waarom weet niemand hoe we het moeten oplossen? Waarom kent niemand deze ziekte? Waarom wordt er geen diepgaand onderzoek gedaan? Ok, het spierfonds heeft wat georganiseerd, maar dat kwam niet verder dan tientjeswerk door Neuropathen zelf.

Het is gewoon tijd dat de rest van Nederland eens kennis maakt met deze waanzin. We moeten op tv en radio ons verhaal gaan vertellen. Ik ben me aan het bedenken hoe ik mijn oude media-collega’s kan warm maken met een plan.

Weet je trouwens wat waanzin is? Dat ik een spierziekte heb en dat het spierfonds keihard op haar website zegt dat het geen zin heeft im lid te worden wanneer de poly-neuropathie is gerelateerd aan diabetes. Hoezo? Waarom? Heb ik minder pijn dan neuropathen die door een andere oorzaak deze klote ziekte hebben? Raar!

Ho wacht even. Jullie lezen echt de blog van de positieve Paul. Dat komt zo. Ik ben nu gewoon eens boos om die gekmakende pijn. Laat me maar even spuien. Dat moet er ook eens uit. Ik schijn ook tot het ras homo erectus te horen en dan ben je ook wel eens verdrietig en boos.

Vandaag ben ik weer naar het ziekenhuis te Nieuwegein gegaan. Ik heb nu sinds februari dit jaar een neurostimulator in mijn lichaam ingebouwd. Het resultaat is jammerlijk genoeg nihil. Welke instellingen ook worden gebruikt, ik verrek van de pijn. Dit is niet acceptabel. Daarom ga ik in september naar de arts die het kleinood heeft geïnstalleerd. Wellicht andere medicatie? Of een morfinepomp? Het is een puzzel om die idiote pijn te bestrijden.

Nee, ik ben niet negatief. Ik geniet nog steeds met volle teugen van het leven. Dagelijks wordt ik verrast door fijne bezoekjes en hart-onder-de-riem berichten. Ik geniet met volle teugen van mijn leven dat vreemd genoeg mooier is san ooit. Zoveel liefde van mijn omgeving! Ik hoef de laatste Audi niet meer op de oprit. De 2-onder-1 kap mst idioot grote bostuin is gewoon mooi. Ik geniet van de kleine dingen. Zoals een bosuil dieop dit moment luid aanwezig is in de eikenboom. Hun geluid is magisch. Vooral het spookachtig ooh van het mannetje. Kippenvel. Over kippen gesproken, vandaag een piepkuiken op de bbq geroosterd met alleen war olie, knoflook en rozemarijn uit eigen tuin. Mooi glas Chianti van Sangiovese druiven er bij en het leven is benne! Nu nog eens wat minder van die verdomde pijn!!!

 

 

 

 

 Copyright 2018. All rights reserved.

Posted 26 augustus 2017 by PaulJansen72 in category "Geen categorie

2 COMMENTS :

 1. By Marius Guichellaar on

  Hallo Paul,

  Ik heb met grote bewondering je verhaal gelezen. Toch kan ik nog steeds niet begrijpen met zoveel intelligente onderzoekers dat ze NOG geen goede medicijnen voor je kunnen vinden. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar Paul houdt moed. Marijke en ik leven met je mee en spreken bovendien ook regelmatig je ouders. STERKTE MAAT, ook voor je vrouw.

  Marius en Marijke

  Reply
 2. By Meijke on

  Wat een waanzin Paul! Ik ben er helemaal stil van, maar ook boos. Ik bewonder jouw strijdlust en wat ongelooflijk mooi dat je de kleine dingen van het leven zo kunt waarderen.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *